Amasya Havadis

Bir ağaçta 6 çeşit elma yetiştirdi

KENTİN MEYVE DİYARI ZİYARET BELDESİNDE 10 YIL ÖNCE DİKTİĞİ YARI BODUR STARKİNG ÇEŞİDİ AĞACA SONRASINDA STARKİNG, AMASYA MİSKETİ, KALİFORNİYA, GOLDEN VE GRANNY SMİTH TÜRÜ ELMALARDAN AŞILAMAYI BAŞARAN 70 YAŞINDAKİ YILMAZ, “ELMALARIMIN RENGİ VE LEZZETİ AYRI. AYNI AĞAÇTA YEŞİL VE KIRMIZI RENKLİ ELMALARIMI GÖRENLER ŞAŞIRIYOR” DEDİ.

Bir ağaçta 6 çeşit elma yetiştirdi
156 views
21 Ağustos 2021 - 10:10

Elmasıyla ünlü Amasya’da yaşayan Hamdi Sırrı Yılmaz, iş yerinin önündeki elma ağacında aşılama yöntemiyle 6 çeşit elma yetiştirdi.

Kentin meyve diyarı Ziyaret beldesinde 10 yıl önce diktiği yarı bodur starking çeşidi ağaca sonrasında starking, Amasya misketi, Kaliforniya, golden ve granny smith türü elmalardan aşılamayı başaran 70 yaşındaki Yılmaz, “Elmalarımın rengi ve lezzeti ayrı. Aynı ağaçta yeşil ve kırmızı renkli elmalarımı görenler şaşırıyor” dedi.

Bir ağaçta 6 çeşit elmayı yetiştirmekten mutluluk duyduğunu anlatan evli ve 3 çocuk babası Yılmaz, tamamen organik olan meyvelerinden müşterilerine ikram ediyor. Ağacın üst kısmındaki elmaları çatıya çıkarak toplayan Yılmaz, olgunlaşmayan meyvelerin kopartılmasına ise müsaade etmiyor.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.