Amasya Havadis

Görme engelli Esma’ya ilçe müftülerinden anlamlı hediye

GÖRME ENGELLİ ESMA’YA İLÇE MÜFTÜLERİNDEN ANLAMLI HEDİYE

Görme engelli Esma’ya ilçe müftülerinden anlamlı hediye
175 views
25 Ağustos 2020 - 15:20

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde çıkan ve 4 evin kullanılamaz hale geldiği yangında Kur’an-ı Kerim’i yanan görme engelli Esma Edanur Karadaş’a Merzifon ve Gümüşhacıköy Müftüleri, Braille alfabesiyle yazılmış Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Gümüşhacıköy’e bağlı Pusacık köyünde çıkan ve 4 evin kullanılamaz hale geldiği yangını fark ederek anneannesinin hayatını kurtaran yüzde 80 görme engelli 14 yaşındaki Esma Edanur Karadaş, sürekli okuduğu Kur’an-ı Kerim’ini kurtaramamıştı. Bu olaydan haberdar olan Merzifon İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan ve Gümüşhacıköy İlçe Müftüsü Adem Ayrancı, kolları sıvadı. Kısa sürede Türkiye Diyanet Vakfı yayımlarından çıkmış 6 ciltlik Braille Kur’an-ı Kerimi temin eden Pehlivan ve Ayrancı, Karadaş’a teslim etti.

Kur’an-ı Kerim’i büyük sevinç içinde alan Esma, 6 ciltlik Braille Kur’an-ı Kerim’den Yasin-i Şerifi bulup okumaya başladı. Duygu dolu anlar yaşayan Esma ve ailesi, “Devletimiz ve milletimiz var olsun” diyerek dua etti.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.